PII PAA PII PAA PII PAA

emmi_mega_vari2

(Kuva: Seppo Säämäki)

KANSALLINEN HÄTÄTILA!!!

Mitä kuuluu valtion tehdä jos kansaa tai suurta osaa kansasta kohtaa äkillinen, heistä itsestään riippumaton kriisi joka uhkaa kansalaisten terveyttä ja jopa henkeä?

Silloin julistetaan hätätila ja välittömästi aloitetaan toimet asian korjaamiseksi.

Meillä on tällä hetkellä Suomessa tuhansia ihmisiä, joilla ei ole heistä itsestä riippumattomista syistä riittävästi ruokaa tai lääkkeitä.   Kriisi koskee monen ikäisiä, joukossa jopa lapsia ja vanhuksia.

Kysymys ei ole tulvasta, taifuunista, tulipalosta, pörssikuplan puhkeamisesta, sodasta vaan…

KELA-UUDISTUKSESTA!

(Kela-uudistus on epäonnistunut surkeasti. Toimeentulotuella elävät ihmiset joutuvat odottamaan kohtuuttoman kauan rahoja. Ja toimeentulotuki on se viimeisin tuki jonka avulla ihminen selviää päivittäisestä elämästä. Kela-uudistuksen myötä toimeentulotuet siirtyivät kuntien “sossuluukuilta” Kelalle, mutta Kelaan mitoitettiin aivan liian alakanttiin työntekijöiden määrä (PUOLEEN! toimeentulohakemuksia käsitteli kunnissa 1500 ihmistä ja Kelaan varattiin samaan työhön 750 ihmistä! Siis MITÄ???) ja lisäksi heillä ei ole sopivaa koulutusta ja ohjausta toimeentulohakemusten käsittelyyn. Kelan käsittelijä ei osaa tai voi tehdä harkinnanvaraisia päätöksiä, jotka tarkoittavat nimenomaan sitä inhmillistä ihmisen lisää. Tarkoitan sitä että  jos köyhä ihminen on saanut 15 euroa mummolta tilille ja sitten ylittyy jokin tietty raja, niin tähän asti on “sossu” voinut harkinnanvaraisesti silti myöntää köyhälle toimeentulotuen sille kuukaudelle. Ja nyt se on mahdotonta. Joten Kelalta kaikki vähänkin poikkeavat hakemukset lähetetään edelleen kunnan kokeneille sossuille. Jolloin rahansaanti entisestään siirtyy.)

Hallituksen on ryhdyttävä välittömästi niihin toimiin, joihin kuuluu kriisitilanteessa ryhtyä kansalaisten terveyden ja hengen pelastamiseksi!!!

(Innoituksen tämän hyvän “kansallinen hätätila”-termin käyttöön sain vasemmistoliittolaiselta Juho Matinlaurilta)

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702222200075310_uu.shtml

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3676059-varoittava-esimerkki-julkisen-sektorin-saastoista-toimeentulotuen-hoito-kelaan-puolella-vaella

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s