APUA TYÖPAIKALLANI ON NAINEN!

13920126_282702895428765_2483530218343521077_o

(Kuvassa minä ja yhä enemmän ja lisää feministiä minussa yllyttänyt loistava kirja)

APUA TYÖPAIKALLANI ON NAINEN!

Eli opas miten toimia jos heteromiestä jännittää uusi ja ihmeellinen tilanne (miesvaltaisella “äijä”-) työpaikalla.

2000-luku on siitä jännittävä aikakausi että elämme länsimaissa kulttuurissa, jossa teeskentelemme että ihmiset ovat tasa-arvoisia sukupuolesta riippumatta. Mutta älä huoli, se on vain juhlapuhetta, asiat jatkuvat samalla tavalla kuin aina ennenkin. Joskus kuitenkin saattaa tapahtua sellainen järkyttävä juttu että miesten töihin änkeää joku nainen. Tässä opas miten toimia jos sinulle käy niin onnettomasti:

  1. ”Voi saakeli pitääkö mun nyt ottaa toi tissikalenteri pois seinältä? En varmaan ota! ” Ei tarvitse. Ainakaan välttämättä. Nainen on siitä jännä että vaikka luulis toisin niin kuitenkin naiset on keskenään erilaisia! Tätä voi olla vaikea käsittää, mutta on naisia joita häiritsee tissikalenteri ja sitten on naisia joita se ei häiritse yhtään. Ratkaisu: kysy naiselta! Huono ratkaisu taas on kysymättä mitään hankkia hänelle oma kikkelikalenteri.
  2. ”Mä en jumalauta ala oleen perkele kiroilematta!” Ei tarvitse. Ainakaan välttämättä. Nainen on siitä jännä että vaikka luulis toisin niin kuitenkin naiset on keskenään erilaisia! Tätä voi olla vaikea käsittää, mutta on naisia joita häiritsee kiroilu ja sitten on naisia joita se ei häiritse yhtään. Ratkaisu: kiroile miten paljon haluat mutta lopeta tai pyydä anteeksi jos hän näyttää häiriintyvän siitä. ÄLÄ OLETA että hän on herkkä astia joka hajoaa kun kuulee ruman sanan! Se voi olla VITUN ärsyttävää!
  3. Nyt tulee tärkeä asia: naiset ON erilaisia kuin miehet! KYLLÄ! Ne on heikompia, HAHA! On fysiologinen tosiasia että kun poikavauva syntyy, hänellä on luonnostaan voimakkaampi ylävartalon lihaksisto kuin tytöllä. Tämä tarkoittaa aikuisiällä sitä, että kuka vaan rimpula-kloppi on lähtökohtaisesti vahvempi räjähtävää voimaa tarvitsevissa hommissa kuin nainen. MUTTA! Nainen pääsee melko helpolla treenauksella samalle tasolle. Lisäksi saatat hämmästyä ettei ihan harjoittamattomankaan naisen voimat olekaan kuin 5-VUOTIAALLA TYTÖLLÄ! Oho! Aikuisella ihmisellä on aikuisen ihmisen voimat, OHO!
  4. Kohdasta 3 päästään ohjeeseen numero 4. Älä tunge auttamaan ellei sinua pyydetä. Toistan: ÄLÄ ÄNKEÄ AUTTAMAAN ellei nainen pyydä! Hän haluaa tehdä työn itse!
  5. Kun nainen on sinulle ystävällinen tai hymyilee, hän ei halua mennä sänkyyn kanssasi. Ihan oikeasti. Jos sinulla on vaikeuksia erottaa flirtti normaalista kohteliaisuudesta, niin olen pahoillani mutta olet TYHMÄ. Ei se mitään, se on sosiaalinen taito ja luulen että sitäkin voi opetella. Jossain työpaikan ulkopuolella.
  6. ”Mitä voi enää kahvitauollakaan puhua kun ei voi puhua panemisesta enää kun toi nainen tuli tänne?” Kyllä voi. Luultavasti. Nainen on siitä jännä että vaikka luulis toisin niin kuitenkin naiset on keskenään erilaisia! Tätä voi olla vaikea käsittää, mutta on naisia joita häiritsee seksipuheet ja sitten on naisia joita se ei häiritse yhtään. Ratkaisu: kysy naiselta! Älä oleta että hän on herkkä astia joka menee rikki rumista puheista.
  7. Tärkeää! Tämä on tosi vaikeeta, mutta yritä: ymmärrä mikä ero on yhteisellä huumorilla, esim. taukojen yleisillä seksipuheilla ja vihjailevilla törkyjutuilla jotka on tarkoitettu vain sille naiselle!!! Jos et ymmärrä näiden eroa niin pidä suu tiukasti kiinni äläkä sano mitään.
  8. ÄLÄ LÄÄPI TAI LÄHENTELE!!! Sen lisäksi että se on törkeetä käytöstä, se on työsuojelulain rikkomista!!!
  9. Jos sinun on ihan mahdotonta näistä ohjeista huolimatta olla naisen työkaveri, niin viimeisenä oljenkortena voit kuvitella että hän on mies. Tosin se on aika kauheeta itsepetosta ja todellisuuden kieltämistä. Siis sen että ihmiset ovat tasa-arvoisia sukupuolesta riippumatta. SORI!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s