19.luukku

Tämä on JOUKKOVOIMAKALENTERIN yhdeksästoista luukku eli tästä päivästä lukien on enää 6 yötä 3.9.2016 HELSINGISSÄ JÄRJESTETTÄVÄÄN JOUKKOVOIMA-SUURMIELENILMAUKSEEN. Itse en ole mukana järjestämässä tätä hienoa tapahtumaa mutta olen ihan tohkeissani ja toivon että tekin innostutte! Eli tässä lasketaan päiviä seuraavaan Joukkovoima-mielenilmaukseen ihan kuin joulukalenterissa lasketaan montako yötä on jouluun.

Toijalan veijarit

Toijalasta tulee kuulkaa aktiivista ay-porukkaa. Olen saanut kunnian tutustua Toijalan Metallityöväen ammattiosasto 169:n tyyppeihin, mm. puheenjohtaja  Mikko Virolaiseen.  Hän ja muut aktiivit ovat tuttu näky Helsingissä asti aina kun pidetään meteliä työväen puolesta.

Nytkin ammattiosasto 169 ilmoittelee jäsenilleen yhteiskuljetuksesta  Joukkovoima-miekkariin tulevana lauantaina. Kutsuun he ovat laittaneet mielestäni todella ytimekkäästi sen, miksi mieltä näytetään:

” Joukkovoiman teesit ovat:

1. Leikkauspolitiikkaa vastaan Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa
2. Riittävä toimeentulo kaikille
3. Ihmis- ja perusoikeudet kaikille

Joukkovoima-mielenosoitus kokoaa yhteen meidät, joiden mielestä hallituksen leikkauspolitiikasta on siirryttävä kohti kestävämpiä vaihtoehtoja. Leikkaustoimenpiteet eivät voi käydä tasa-arvoisen hyvinvoinnin edellä.”

Kysyin Mikolta pari kysymystä.

”Pj. Mikko Virolainen, teidän ilmoituksessanne lukee: ”Mielenosoitus on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Näkyvät puoluetunnukset ovat kiellettyjä mielenosoituksessa, mutta puolueaktiivit ovat erittäin tervetulleita.” Olette Metalliliiton paikallisosastona osallistuneet moneen monituiseen mielenilmaukseen, ja teillä on aina oma hieno Toijalan ammattiosaston banderollinne mukana. Eli lienee oikein kantaa paikallisjärjestön tunnusta kun ei edusteta koko ammattiyhdistystä eli Metalliliittoa?”

”Kannamme ammattiosaston banderollia, koska olemme paikalla ammattiosastona, emme erillisinä ryhminä.”

”Aiotte tulla junalla, saavatko osallistujat osastolta avustusta lippukustannuksiin?”

”Ammattiosaston toimikunnan kokouksessa on tehty päätös maksaa kaikkien tapahtumaan osallistuvien jäsenten matkakulut.”

Mikko sanoi vielä että ”Tämä hallitus on omalla ylimielisellä toiminnallaan ajanut tilanteen siihen, että tarvitaan monia erilaisia keinoja tuoda esille, ettei duunarit hyväksy tälläistä menoa. Tälläiset tapahtumat ovat yksi tapa.”

NÄHDÄÄN TÄMÄ HIENO BANDEROLLI TAAS JA TUTUT TOIJALAN VEIJARIT TORILLA LAUANTAINA!

Toijala

(Kuva: Mikko Virolainen)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s