14.luukku

Tämä on JOUKKOVOIMAKALENTERIN neljästoista luukku eli tästä päivästä lukien on enää 10 yötä 3.9.2016 HELSINGISSÄ JÄRJESTETTÄVÄÄN JOUKKOVOIMA-SUURMIELENILMAUKSEEN. Itse en ole mukana järjestämässä tätä hienoa tapahtumaa mutta olen ihan tohkeissani ja toivon että tekin innostutte! Eli tässä lasketaan päiviä seuraavaan Joukkovoima-mielenilmaukseen ihan kuin joulukalenterissa lasketaan montako yötä on jouluun.

joukkovoima-noljakassa

(Kuva: Kirsti Era. Kirsti oikealla, muut Joensuun joukkovoimalaisia myös. Joensuun torilla Ilosaarirockin aikaan)

Rauhanaktiivi rohkeasti Joukkovoimassa mukana

Kirsti Era, eläkeellä oleva venäjänopettaja ja kääntäjä, rauhanaktiivi osallistuu myös Joukkovoima-miekkariin ja sen valmisteluun. Hän on….arvaatte mistä! Joensuusta! Hän on mukana koska kokee että muutos on nyt välttämätön ja tapahtuu aktiivisen kansalaistoiminnan kautta. Kirsti on aina ollut politiikasta kiinnostunut ja ylläpitää myös omaa blogia rauhanveteraani.net.

Hän haluaisi ”aktiivisesti rauhaa edistävän Suomen, jossa on pienet tuloerot, oikeudenmukainen verotus, toimivat julkiset palvelut kaikille, kaikki ihmiset arvostettuja ja tasa-arvoisia, maksuton pääsy tieteen ja taiteen saavutuksiin, aleneva tavarankulutus, ei riistoa. Tällainen yhteiskunta olisi turvallinen meille kaikille. ”

Minua alkoi kiinnostaa, mitä hän tarkoittaa maksuttomalla pääsyllä tieteen ja taiteen saavutuksiin, ja Kirsti tarkensi: “Ihanteellisinta olisi jos maksettaisiin taiteilija- ja tutkijapalkkaa ja heidän työnsä olisi vapaasti koettavissa ja nähtävissä netissä, kirjastoissa, gallerioissa, teattereissa jne.”

Kysyin myös Kirstiltä että jos tapaisit tässä nyt Sipilän, Soinin tai Orvon, mitä haluaisit sanoa heille?

“Köyhien ja vähävaraisten tilanne on jo nyt kestämätön, ja leikkauspolitiikkanne vain pahentaa sitä. Tyytymättömyyden suuntaaminen maahanmuuttoon ja pelotteleminen “Venäjän uhkalla” on vaarallista politiikkaa, samoin äänestäjille valehteleminen. Seurauksena on yhteiskunnan vakauden ja demokraattisuuden mureneminen, eivätkä rikkaatkaan ole silloin turvassa. Politiikan pitää hyödyttää 99%:ia, ei rikkainta prosenttia, kuten nyt.”

Mutta se siitä, 3.9. nähdään Kirsti ja tuhannet muut Helsingissä ja ollaan niin kuin Kirsti toivoo:

”On hienoa jos on paljon porukkaa, ilonen meininki ja huudetaan reippaasti.”

Eiköhän se onnistu!

HALLITUS ALAS! HALLITUS ALAS!HALLITUS ALAS!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s