11. luukku

Tämä on JOUKKOVOIMAKALENTERIN yhdestoista luukku eli tästä päivästä lukien on enää 13 yötä 3.9.2016 HELSINGISSÄ JÄRJESTETTÄVÄÄN JOUKKOVOIMA-SUURMIELENILMAUKSEEN. Itse en ole mukana järjestämässä tätä hienoa tapahtumaa mutta olen ihan tohkeissani ja toivon että tekin innostutte! Eli tässä lasketaan päiviä seuraavaan Joukkovoima-mielenilmaukseen ihan kuin joulukalenterissa lasketaan montako yötä on jouluun.

 

14053770_291264354572619_8564140714954235590_o

(Kuva: Emmi Liinalaakso)

KYLTTI

Noniin, sitten kyltti-asiaan.

Kylttejä voi tehdä ihan oman mielikuvituksen mukaan. Itse olen saanut hyvän kylttipohjan taiteilija Hannamari Matikaiselta! Pyysin materiaali-apua ja Hannamari  antoi auliisti omasta varastostaan lastulevyn. Se on kevyt ja sopivan kokoinen.

Jos sinulla ei ole lähistöllä myötämielistä taiteilijaa, kylttipohjana voi käyttää vaikka halpis-valokuva-kehyksen taustalevyä tai ihan vaan tukevaa pahvia.

Itse tykkään että kyltissä pitää olla varsi, mutta kyltin voi ripustaa kaulaansa tai paperisen voi kiinnittää vaikka hakaneuloilla selkäänsä.

Varren kanssa voi olla haastavaa kiinnitys. Olen näpertänyt mm. nitojan, rautalangan, maalarinteipin ja jesarin avulla vaikka mitä virityksiä, ja kyllä ne yleensä on ainakin yhden miekkarin kestää.

Vartena voi toimia iso pahviputki tai kuten viimeksi, päällystin kartongilla Sini-mopin varren! Mutta ole tarkkana ettei lipsahda astalon puolelle se tekele niin ei tule sanomista tai putkaa.

Tekstin fonttina kannattaa käyttää ihan vaan tikkukirjaimia, niin tekstistä saa parhaiten selvää. Ja niin isona kun vaan kylttiin mahtuu, tietenkin.

Minä käytän kyltin maalaamiseen lapseni akryylimaaleja, niillä saa peittävää ja näyttävää jälkeä. Ja kannattaa ensin hahmotella teksti lyijykynällä niin ei käy hullusti, kuten esim. ”Soini, Orpo Sipilä, emme astu ikinä”

Tärkeintä on kuitenkin tekstin sisältö, nokkela ja iskevä on hyvä mutta myös ihan vaan klassikko ”HALLITUS ALAS”on aina tyylikäs.

Jos sinulla ei ole mitään tarvikkeita niin katso oman paikkakuntasi tai lähikuntasi Joukkovoima-tapahtumat ja mene askartelemaan itsellesi oma kyltti.

En malta odottaa että pääsen toteuttamaan oman kylttini! Jee! Mitähän tykkäätte siitä? Paljastan sen vasta ihan just ennen H-hetkeä.

12819325_601841556634387_4956412646871345507_o

(Kuva: Sanna Tuhkunen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s