10.luukku

Tämä on JOUKKOVOIMAKALENTERIN kymmenes luukku eli tästä päivästä lukien on enää 14 yötä 3.9.2016 HELSINGISSÄ JÄRJESTETTÄVÄÄN JOUKKOVOIMA-SUURMIELENILMAUKSEEN. Itse en ole mukana järjestämässä tätä hienoa tapahtumaa mutta olen ihan tohkeissani ja toivon että tekin innostutte! Eli tässä lasketaan päiviä seuraavaan Joukkovoima-mielenilmaukseen ihan kuin joulukalenterissa lasketaan montako yötä on jouluun.

14002469_10153543722868239_619537208_o

(Kuva: Jonna Jylhä, kuvassa Anni)

OPE ON HYVIN VIHAINEN!

Tänään saadaankin vinkkejä miekkariin Annilta! Anni on radikaali,  kohta tamperelainen kuvisope.

Anni on ollut monessa miekkarissa, ja itse asiassa mun oma ihka eka mielenosoitus, johon osallistuin (arktista öljynporausta vastaan) sujui hyvin kun sain olla Annin opastamana siellä. Nykyisen hallituksen hullutuksia hän on ollut vastustamassa mm. palkansaajien mielenosoituksessa, miekkareissa koulutusleikkauksia ja  uutta metsähallituslakia vastaan ja viimeisimmässä Joukkovoima-mielenilmauksessa. Hän osallistuu leikkausten vastaisiin miekkareihin aina kun vaan pääsee.

Pyysin Annilta vinkkejä varustautumiseen ja hän neuvoi että ensinnäkin säänmukainen vaatetus ja varustus on hyvin tärkeää; miekkarissa on yleensä paljon paikallaan seisomista ja hissuksiin marssimista joten jos on yhtään viileää/tuulista/sateista, kannattaa ottaa lämmintä vaatetta vaikka reppuun ettei vilu yllätä. ”Kerran sain kauhean flunssan kun oli tosi kylmä enkä malttanut lähteä kesken pois.”, Anni kertoo.

Sateella Anni käyttää aina sadetakkia koska sateenvarjolla voi saada jonkun silmän puhki. Aurinkoisella säällä pitää varustautua (toim.huom.ihan kuin pikkulapset pihalle!)vesipullolla, päähineellä, suojavaatteilla ja/tai aurinkovoiteella.

Evästä kannattaa olla, Anni kehottaa katsomaan ohjetta vaikka Joukkovoima-kalenterin 5. luukusta.

Annin mielestä on myös kiva jos on saanut aikaiseksi tehdä itselleen oman kyltin. Se tuo paremmin omaa mielipidettä esiin ja nostattaa fiilistä, ja sitä saattaa jopa harmitella jos ei ole ehtinyt kylttiä tekemään. Olen samaa mieltä Annin kanssa, ja tunnistan tunteen. Itsekin hätäännyin viimeksi ihan kauheasti kun jouduin pissalla käymisen ajaksi pyytämään vieruskaveria pitelemään ”Kekkos-kylttiäni” ja kun palasin marssimaan, en heti löytänyt kylttiäni! KAUHEETA!

Semmoista vinkkiä Anni vielä antoi että iskulauseita voisi ehkä printata valmiiksi itselle paperille, niitä olisi kiva kerrata lunttilapusta ja voisi vieruskavereillekin niitä antaa. Ja että itse keksimiäkin iskulauseita voi rohkeasti  alkaa kailottamaan, ympärillä olevat saattavat lähteä mieluustikin mukaan huutamaan, ja sekin nostaa joukkovoima-tunnelmaa.

Lopuksi Annilta terkkuja hallitukselle: ”Olisi jo aika erota, luottamuspula on jo melkoinen!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s