9. luukku

Tämä on JOUKKOVOIMAKALENTERIN yhdeksäs luukku eli tästä päivästä lukien on enää 15 yötä 3.9.2016 HELSINGISSÄ JÄRJESTETTÄVÄÄN JOUKKOVOIMA-SUURMIELENILMAUKSEEN. Itse en ole mukana järjestämässä tätä hienoa tapahtumaa mutta olen ihan tohkeissani ja toivon että tekin innostutte! Eli tässä lasketaan päiviä seuraavaan Joukkovoima-mielenilmaukseen ihan kuin joulukalenterissa lasketaan montako yötä on jouluun.

11952721_10152849293768239_2346164362250591278_o

(Kuva: Anni Toivonen, kuvassa Emmi Liinalaakso, feministi Kathleen Hannan punk-pop-bändi Julie Ruinin keikalla Helsingissä 2015)

Ei koske mua!

Osa suomalaisista saattaa ajatella uutisten äärellä että ”ei koske mua”. Siis kun kerrotaan hallituksen tekemistä tai kaavailemista asioista niin osa meistä voi tosiaan helpottuneena huokaista että arki jatkuu ihan samanlaisena kuin ennenkin, ja jos jotain muutoksia tulee niin ei ainakaan itselle.

Mutta kuulkaas hyvät ihmiset kun nämä leikkaukset ja huononnukset koskevat meitä kaikkia. Tässä pari esimerkkiä:

Onko sinulla lapsia? Päivähoito muuttuu, koululuokat suurenee, korkeakoulujen resursseja pienennetään kiihtyvällä vauhdilla, opiskelijoiden elantoa kavennetaan, työttömyys rehottaa ja vakituinen, ammattia vastaava työpaikka on joku muinainen unelma. Yritä siinä sitten lapsellesi vakuuttaa että kun vaan ahkerasti ponnistelet niin lopussa kiitos seisoo. No ei seiso!

Onko sinulla iäkkäitä läheisiä? Nykypäivän vanhustenhoito. Ei varmaan tarvitse enempää sanoa.

Ja terveysasiat. Jos olet juuri nyt perusterve niin hienoa, onneksi olkoon. Nimittäin alkaa asiat koskettaa viimeistään sitten kun huomaat miten sairaan kallista on sairastaminen ja lääkket (siis omavastuu) nykyään.

Tietenkin sitä voi aina ajatella että ei se mua haittaa, aion pärjätä elämässä ja menestyä. Ei siinä mitään, jos uskot ja luotat ettet sinä tai läheisesi ikinä köyhdy niin mikäs siinä. Että työttömyys tai muu ikävä ei osu koskaan kohdallesi.

Oletko miettinyt että kuka on nykyään sellainen pienituloinen, jota leikkaukset ja heikennykset koskevat? Kuka on köyhä? Ihan  tavalliset palkansaajatkin ovat kohta taloudellisesti niin kireällä ettei voi enää sanoa hyvinvoivaksi keskiluokaksi joten pitää olla roimasti varakkaiden ihmisten joukossa jotteivat leikkaukset kosketa!

Suomi alkaa olla tilanteessa jossa meillä on kaksi luokkaa: kurjat vähävaraiset ja hyvinvoivat rikkaat.

Oletko IHAN VARMA että olet itse niiden joukossa jotka porskuttavat kuivin jaloin? Oletko varma että olet voittajien joukkueessa?

Li Andersson kiteytti  todella hyvin ja kansantajuisesti sen, mikä tässä hallituksen toiminnassa on niin hirvittävällä tavalla väärin. Minun mielestäni ei ole enää kyse siitä, olisiko duunari valmis luopumaan vaikka helatorstain arkipyhäkorvauksesta. Se on vain pisara meressä, nyt nähdään koko kuva ja tavoite johon kikysoteloikkamoikalla pyritään.

https://www.facebook.com/lindrssn/posts/1240257176009155

Tänään tuli uutta tutkimustietoa siitä että me suomalaiset olemme ihan ainutlaatuisia geeniperimältämme. Kulttuuriperimältämme me emme ole kiihkeitä kumouksellisia kuten vaikka ranskalaiset mutta silti ollaan sentään kansanlähtöisiä uudistuksia ja yhteiskuntamuutoksia osattu tehdä, enkä näe mitään syytä miksi meidän pitäisi lähtökohtaisesti valmiiksi masentua tässäkin asiassa “ei se koske mua, ei se mitään auta, ei kannata, ei tehdä tästä ny numeroo”.

Historian valossa kun aikaisemmin on kyykytetty kokonaista kansakuntaa näin törkeällä tavalla, siitä on syntynyt vallankumouksia, suurlakkoja, kuninkaallisten kaulojen katkaisuja, viidakossa väijyviä sissiarmeijoita ja sairaan kovaa punk-musiikkia. NO FUTURE!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s