8. luukku

Tämä on JOUKKOVOIMAKALENTERIN kahdeksas luukku eli tästä päivästä lukien on enää 16 yötä 3.9.2016 HELSINGISSÄ JÄRJESTETTÄVÄÄN JOUKKOVOIMA-SUURMIELENILMAUKSEEN. Itse en ole mukana järjestämässä tätä hienoa tapahtumaa mutta olen ihan tohkeissani ja toivon että tekin innostutte! Eli tässä lasketaan päiviä seuraavaan Joukkovoima-mielenilmaukseen ihan kuin joulukalenterissa lasketaan montako yötä on jouluun.

profiilikuva

(Kuva: Tuulia Reponen)

Tuulia taistelee sähellystä vastaan!

Tässä vielä kasvo karjalasta eli Joukkovoima-aktiivi  Tuulia Reponen, 26-vuotias yhteiskuntamaantieteen opiskelija Joensuusta. Hän harrastaa väittelyä ja järjestötoimintaa. Tuulia ei halua vain seurata vierestä katastrofaalista poliittista sähellystä jota kuvailee ”valtiovarainministeriön ja EK n toteuttamaksi, kulisseissatapahtuvaksi intressipolitiikaksi, jonka hallitus myy kansalle välttämättömyytenä. ” Ja muistuttaa että:”Totuus on toinen: vaihtoehtoja on!”

Tuulia hoitaa Joensuun Joukkovoiman FB-sivuja ja on muutenkin aktiivinen; juttelee ihmisten kanssa, mainostaa, järjestää ja teettää miekkarijulisteita. Kysyin onko heillä miekkariin omaa iskuhuutoa ja Tuulia kertoi että ”Joensuussa on mietitty miten leikkauspolitiikan näennäisen vastuullisuuden voisi kääntää leikkaajia vastaan. Sloganiksi kävisi vaikkapa “Vastuuton  leikkaa lasten tulevaisuuden!””

Unelma-yhteiskunta hänestä olisi sellainen ”jossa lompakon paksuus ei määritä ihmisarvoa ja heikoimmista pidetään huolta – yhteiskunta, jossa menestyjät tajuavat hyvinvointivaltion arvon ja haluavat maksaa saamansa avun takaisin verojen muodossa sen sijaan, että imevät sen kuiviin.”

Kysyin Tuulialta että kun tässä nyt väkisinkin huomaa että moni joukkovoima-aktiivi on vassari tai vihreä, sopiiko tällainen julkinen mielenilmaus ihmisille, joilla ei ole puoluekirjaa tai vahvaa poliittista mielipidettä?

” Julkinen mielenilmaus sopii kaikille, koska se on demokraattisessa valtiossa lain takaama perusoikeus eikä mikään ylellisyys. Puoluekirjan omistaminen tai vahva poliittinen mielipide ei ole Joukkovoiman mielenosoitukseen osallistumisen edellytys. Itselle tällainen ulkoparlamentaarinen ruohonjuuritason vaikuttaminen tuntuu omimmalta, joten voin siihen vilpittömästi kannustaa kaikkia nykymenoon tuskastuneita!”

Kiinnostuin myös Tuulian mainostamasta Diem25-hankkeesta. Olinkin siitä jo aiemmin kuullut kun sain taannoin pestin tehdä jutun Tampereen Sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori 2016-tapahtumasta Vasen Kaista-verkkolehteen. Tuulia kertoo:

Puuhaan  parhaillaan DiEM25:n Suomen osaston  miekkarikojua Sinebrychoffin puistoon. DiEMissä haluamme omalla panoksellamme osoittaa, että Suomessakin nähtävä leikkauspolitiikka on osa Euroopan laajuista talouskuripolitiikkaa, joka johtuu EU:n demokratiavajeesta. Leikkauspolitiikka on siis rakenteellinen asia EU:ssa, eikä mitään sattumaa, joka paranisi uusilla vaaleilla Suomessa. Tervetuloa DiEMin kojulle tutustumaan DiEMin toimintaan ja allekirjoittamaan läpinäkyvyys-adressi, jolla vaadimme EU:n kaikkien kokouksien livestriimausta!”

PS. Tuulian kanssa somessa jutellessa hän vinkkasi että minun kannattaisi julkaista luukut päiväsaikaan niin ne saisivat enemmän huomiota. Kiitin neuvosta mutta joudun vastaamaan että en voi koska arkisin tämä muija lähtee 5.40 hitsaamaan ja pelaamaan paskahousua työkavereiden kanssa ja palaan klo 16.00 kotiin. Eli toivon että Te, Rakkaat Lukijat, ymmärrätte että tää luukku tulee nyt joka päivä, voitte odottaa näkevänne sen kyllä, vaikei heti aamusta mutta saman vuorokauden aikana kuitenkin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s