4.luukku

Tämä on JOUKKOVOIMAKALENTERIN neljäs  luukku eli tästä päivästä lukien on enää 20 yötä 3.9.2016 HELSINGISSÄ JÄRJESTETTÄVÄÄN JOUKKOVOIMA-SUURMIELENILMAUKSEEN. Itse en ole mukana järjestämässä tätä hienoa tapahtumaa mutta olen ihan tohkeissani ja toivon että tekin innostutte! Eli tässä lasketaan päiviä seuraavaan Joukkovoima-mielenilmaukseen ihan kuin joulukalenterissa lasketaan montako yötä on jouluun.

DSC_0017

(Kuvassa: Alia Asha Dannenberg, kuvan ottanut: Timo Ventola)

Esittelyssä akateeminen inhimillisten arvojen puolustaja

1. Kuka olet?

Alia Asha Dannenberg. Filosofian tohtori (kvanttifysiikka), kauppatieteiden maisteri (pääaine yritysoikeus ja -talous eli suomeksi veronkierto). Pitkä yliopistourani päättyi alkuvuodesta, ja nykyään olen yrittäjä, jonka toimialaan kuuluu mikä tahansa talouteen liittyvä paitsi talousrikosten tekeminen – niiden tutkiminen ja selvittäminen kylläkin. Haluan käyttää talousosaamistani erityisesti veronkierron ehkäisemiseen. Olen Vasemmistoliiton puoluehallituksen varajäsen, Joensuun kaupunginvaltuuston ensimmäinen varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen. Pelaan myös shakkia, ja olen kolminkertainen naisten SM-hopeamitalisti. Esikoisromaanini, ympäristö- ja talousrikosaiheinen dekkari Kuningatargambiitti, ilmestyi keväällä 2016.

2. Aiotko osallistua Joukkovoima-mielenosoitukseen 3.9.2016?

Ehdottomasti!

3. Miksi?

Tämä hallitus on todennäköisesti elinaikani katastrofaalisin hallitus Suomessa. Se tekee idioottimaisia kansaa kurjistavia ratkaisuja sivuuttaen kansan mielipiteen. Siksi kansan tulee tuoda joukkovoimallisesti mielipiteensä hallituksen tietoon. Kun meitä on riittävästi, meitä ei voi sivuuttaa.

Demokratiassa pääasiallinen tapa vaikuttaa on äänestää vaaleissa. Järjestelmä kuitenkin mahdollistaa sen, että vaaleissa voivat tulla valituiksi sellaiset henkilöt, jotka eivät ajakaan kansan parasta vaan omaa, kavereidensa ja muiden intressiryhmien etua. Luonnollisinta tässä tilanteessa on olla äänestämättä samoja ihmisiä seuraavissa vaaleissa, mutta vaalien välinen aika on pitkä, ja jos vallassa olevien annetaan olla rauhassa, he voivat sinä aikana saada aikaan paljon tuhoa.

Vaalien välillä paras demokratian mukainen keino vaikuttaa onkin olla yhteydessä vallanpitäjiin ja ilmaista, mitä heidän halutaan tai ei haluta tehtävän. Nykyhallitus on mennyt liian pitkälle. Siksi meidän on joukkovoimalla syytä kertoa, mitä heidän toimistaan ajattelemme, ja vaatia yhdessä muutosta.

4. Oletko tehnyt vapaaehtoistyötä Joukkovoima-mielenosoituksen järjestelyssä? Mitä?

Olen mukana Joukkovoima Joensuun toiminnassa, joka on todella upea ja aktiivinen porukka. 🙂

5. Jos tapaisit tässä nyt Sipilän, Soinin tai Orpon, mitä haluaisit sanoa heille?

Lopettakaa veronkierto ja sen suosiminen. Suomessa jätetään eri menetelmiä hyödyntäen veroja maksamatta arviolta 15 miljardin euron edestä vuosittain. Jos täällä jostain pitää leikata, niin leikatkaa veronkierrosta!

6. Minkälaisessa yhteiskunnassa Sinä haluaisit elää?

Lempeässä ja yhteisöllisessä yhteiskunnassa, jossa vallitsee totuus, oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo. Kaikista pidetään huolta, kaikki ovat samanarvoisia. Eikä tämä välittäminen ja huolenpito tapahdu pelkästään oikeudenmukaiseksi tehdyn systeemin välityksellä siten, että jokainen maksaa oman osansa veroista, vaan se on myös henkilökohtaista toisten auttamista ja heistä välittämistä. Yhdessä olemme enemmän kuin jokainen yksinään, tai edes yhteenlaskettuna.

7. Kerro terveisiä heille, jotka eivät ole tulossa mielenosoitukseen:

Me taistelemme myös teidän puolestanne, me taistelemme kaikkien ihmisten, inhimillisyyden puolesta.
aliadannenberg@hotmail.fi

http://www.dannenberg.fi/alia

facebook.com/alia.dannenberg

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s