Tämä on JOUKKOVOIMAKALENTERIN kolmas  luukku eli tästä päivästä lukien on enää 21 yötä 3.9.2016 HELSINGISSÄ JÄRJESTETTÄVÄÄN JOUKKOVOIMA-SUURMIELENILMAUKSEEN. Itse en ole mukana järjestämässä tätä hienoa tapahtumaa mutta olen ihan tohkeissani ja toivon että tekin innostutte! Eli tässä lasketaan päiviä seuraavaan Joukkovoima-mielenilmaukseen ihan kuin joulukalenterissa lasketaan montako yötä on jouluun.

12039372_10208112672241407_4853389941933505844_n
Enter a caption

(Kuva: Meerit Heimlander, bussissa matkalla mieltä osoittamaan syksyllä 2015 Joukkovoima-mielenilmaukseen)

KYYTI

Linja-autossa on tunnelmaa!

Joukkovoima-mielenilmaukseen voi kulkea monella eri tavalla, mutta itse tykkään mennä yhteiskuljetus-bussilla.

Tarkoitukseen tilatulla bussilla on mukava mennä, koska siinä samanmieliset ihmiset saavat yhdessä nostattaa tunnelmaa.Vaikka oltaisiin ihan hiljaa itsekseen, voi kuitenkin lillua kivassa samanmielisten kuplassa. Fiilis voi olla juhlava ja tärkeä; tässä sitä mennään osana suurta kokonaisuutta!

Yhteishenkeä tietenkin vahvistaa jos bussivastaava tai joku aktiivinen kansalainen välillä ottaa mikrofonin ja puhuu tai laulattaa väkeä. Tai bussissa voi jakaa vaikka miekkarisälää, kuten PAMilaisten yhteiskuljetuksessa viime vuonna. Silloin sai miekkariväki kivan pikku kassin, jossa oli pilliä ja ammattiliiton tunnusta jne. Olin aika kateellinen kun näin ne hienot ”puuhakassit”!

Syksyn joukkovoima-miekkariin mennessä olikin aika haipakkaa, työkaverini oli lähdössä myös mukaan ja kun Tampereen keskustorilta oli aamulla oman ammattiosastomme lähtö, kaveria ei näkynyt missään. Itsekin pääsin paikalle ihan nippanappa enkä nähnyt tuttuja naamoja. Oli vain rivissä paljon tilausbusseja ja yhdessä luki ”Metalli” muttei mitään osaston numeroa kuten omaani ”Seiskaa”. No minä aloin soittelemaan työkaverille ja paljastui että hän oli muistanut lähtöajan puoli tuntia myöhemmäksi! ”Täällä piti olla 7.30!” ”HÄH?Eikö se ollutkaan klo 8?” ”Eikun PUOLI 8!” No työkaverin poika ajoi nasta laudassa, minä pidättelin vihaisia bussimatkustajia ja lopulta työkaveri nousi läheiseltä huoltoasemalta kyytiin koska emme voineet odottaa enempää keskustorilla. Päästinpä paikalle, vaikka oltiin myöhässä ja väärässä bussissa 😀

Itse tykkään jutella uusien tuttavuuksien kanssa, viimeksi mennessäni keväällä Helsinkiin Joukkovoima-mielenilmaukseen ammattiosaston bussissa juttelin koko matkan ennestään tuntemattomien vierustovereiden kanssa kaikenmaailman korkealentoista kuten filosofiasta, aatehistoriasta ja erilaisista yhteiskuntamuodoista. Perille päästyämme tajusin että sehän oli se nuori kommunisti, joka heitti coca colaa Alexander Stubbin päälle! (En hyväksy ko. toimintaa, mieluummin voi häiritä vaikka kuorolaululla kuten opiskelijat  keväällä Sipilän puheen päälle veisatessaan.)

Jos ei pääse tai ehdi Joukkovoima-yhteiskuljetusbussilla, voi mennä Omnibussilla tai junalla tai kimppakyydillä, pääasia että tulet!!!

NYT JUURI TÄNÄÄN päätä tai ilmoittaudu heti mukaan kyyteihin jotta saadaan bussit täyteen!!! Monella kyydillä on ihan kohta eräpäivä maksuissa (yleensä 10-12 euroa) ja viimeiset ilmoittautumispäivät käsillä, TOIMI SIIS NYT! Katso netistä oma lähin paikallinen Joukkovoima-ryhmäsi.

Esimerkiksi Pirkanmaan seudulla on jo kiire, ensi keskiviikkoon 17.8. mennessä pitää olla bussi varattuna täyteen tai ei saadakaan hauskaa yhteiskyytiä. Tulkaa nyt ihmeessä, minäkin olen siellä!

13653322_106473706465034_2620207182537212429_o

(Kuva: https://www.facebook.com/groups/1007108915999812/)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s