2.luukku

Tämä on JOUKKOVOIMAKALENTERIN toinen  luukku eli tästä päivästä lukien on enää 22 yötä 3.9.2016 HELSINGISSÄ JÄRJESTETTÄVÄÄN JOUKKOVOIMA-SUURMIELENILMAUKSEEN. Itse en ole mukana järjestämässä tätä hienoa tapahtumaa mutta olen ihan tohkeissani ja toivon että tekin innostutte! Eli tässä lasketaan päiviä seuraavaan Joukkovoima-mielenilmaukseen ihan kuin joulukalenterissa lasketaan montako yötä on jouluun.

13874867_10154340401951382_269628296_n

(Kuvassa 2015 syksyn joukkovoima-mielenilmauksessa etualalla Juho Puusniekka ja hänen takanaan huutaa Jarno Puusniekka. Kuva: Juho Puusniekka)

Puusniekan vaikuttavat veljekset

Jarno ja Juho Puusniekka ovat tamperelaisia nuoria miehiä, joita yhdistää veljeys, aatteet ja halu vaikuttaa. Heillä on 5 vuotta ikäeroa, mutta Juhon mukaan sitä ei henkisesti ole.

Juho on 30 vuotias sähköasentaja, tällä hetkellä työtön, aiemmin Bronto Skyliftillä 9 vuotta työskennellyt, Jarno, 35,  taasen SOL:lla siivojana, tällä hetkellä isyyslomalla esikoisvauvansa synnyttyä juhannuksena.

Juho ja Jarno käyvät paljon yhdessä ja erikseen mielenosoituksissa, ja kysyin Juholta, milloin ja miten he päätyivät ensimmäisen kerran miekkariin. ”Me oltiin puhuttu paljon Jarnon kanssa Suomen kurjistumisesta ja päätettiin että tää on helppo ja hyvä tapa vaikuttaa.” ”Oliko siinä yhtään sellaista että jompikumpi olisi houkutellut toista mukaan, tekikö Jarno aloitteen?” ”Yhdessä päätettiin.”

Molemmat ovat arvomaailmaltaan vasemmistolaisia, Jarno tosin enemmän SKP:hen kallellaan. Juho on ollut ehdolla Metallin liittokokousvaaleissa Metallin Vaikuttajien riveissä ja  AY-toiminnassa hän on Metalli Seiskan toimikunnan varajäsen. Hän myös pohtii mahdollista kuntavaali-ehdokkuutta vasemmiston listoilta.

Ensimmäinen mielenilmaus, johon veljekset osallistuivat, oli vappumarssi vuonna 2009. Siitä lähtien he ovat osallistuneet vappumarssien lisäksi mm. Joukkovoima-suurmielenilmaukseen, Tampereen Joukkovoima-miekkariin, pride-marssille ja STOP-mielenosoitukseen viime syksynä. Helsingin mielenosoituksiin Puusniekat kulkevat ammattiliiton kustantamalla bussilla tai Omnibussilla, jolla kerrankin pääsi edestakaisin TRE-HKI hintaan 8 euroa.

Perhe kannustaa ja tukee veljeksiä, Puusniekkojen vanhemmat ovat usein vappuna paikalla ja muutenkin hengessä mukana, vaikka nuorinta veljestä ei olla saatu innostettua Juhon ja Jarnon jalanjäljille.

Kerran oli äitikin saatu mukaan toimintaan. Valinta ensimmäiseksi kerraksi ei mennyt ihan nappiin kun pojat veivät äidin keskelle ”Rajat kiinni”-porukan ja vastamielenosoittajien kuohuntaa. Ei kuulemma äiti tullut toista kertaa mukaan miekkariin.

Kysyin Juholta, onko heillä koskaan ollut mitään miekkarisälää, plakaatteja tai rekvisiittaa, niin Juho sanoi ettei ole. Kerran heille lykättiin banderolli yhdessä kannettavaksi; Iranin kommunistipuolueen ”Sosialismi on ainoa vaihtoehto”, jota he kunnian saaneina kantoivat vaikkei Juho ihan allekirjoitakaan sanomaa. Muuten ei ole muuta kuin ”oma megafoni” eli Jarnon kova ääni.Jarno saattaakin  huutaa aika rajujakin iskulauseita marssiessaan mutta sanoo sen kuuluvan tyyliin eikä hän missään tapauksessa kannata väkivaltaa.

Sellaisia terveisiä hallitukselle veljekset lähettäisivät ettei  voi tehdä mitä tahansa heikompien heikennyksiä eikä kokoomuksen alkoholilailla kosiskelu ole oikein; sillä vain yritetään peitellä tekemisiä.

Loppukaneetiksi Juho vielä sanoi ennen kuin ehdin kysyäkään että ”Kun Jarnon vauva vähän kasvaa niin heti otetaan se mukaan mielenosoituksiin!”

TULE SINÄKIN 3.9.2016 HELSINKIIN JOUKKOVOIMA-MIELENILMAUKSEEN JA TAPAA NÄMÄKIN KAKSI VELIKULTAA! Seuraat vain Jarnon kovaa ja epäkorrektia huutoa kuten esimerkiksi vappuna kuultu ”Verta, saatana!”

PS. Arvatkaa mitä! Puusniekkojen äitikin ehkä tulee Joukkovoima-mielenilmaukseen!

13874879_10154340405256382_1667055427_n

(Kuva: vappumarssi 2015,Tampere, takana Juho ja Jarno, edessä Emmi.Kuva: Juho Puusniekka)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s