Rikkaiden valtakunta

PALJONKO SULLA ON MASSII????

Oletko rikas? Paljon pätäkkää? Oletko varoissasi?

Toivoisin kovasti että Sinä olisit varakas. Sillä tällä hetkellä Suomea rakennetaan rikkaiden valtakunnaksi, rikkaiden ehdoilla, rikkaita palvelemaan.

Näin sattumalta Kekkosen puheen telkkarista, vuodelta 1975. Ollaan Kekkosesta ja hänen murskatyylistään sitten mitä mieltä tahansa, tuossa puheenpätkässä hän sanoi jotenkin niin että hallituksen tehtävä on huolehtia kaikkien kansalaisten perustarpeista ja jos se ei siihen kykene, kansan luottamus politiikkaan on suuressa vaarassa.

Yhteiskuntajärjestelmä on ihmistä varten eikä ihminen järjestelmää varten! Varsinkaan jos tuo menee todellisuudessa niin että yhteiskuntajärjestelmä on vain rikkaita varten ja muut jääköön sen ulkopuolelle.

Vasemmistolainen tamperelainen vaikuttaja Jouni Sirèn pui jokin aika sitten Suomen Kuvalehden kertomaa sote-muutoksen vaikutusta hammashoitoon: ” Jos sote-bisnes käynnistyy hallituksen ja sen taustajoukkojen suunnitelmien mukaan, ehjiä hampaita ei pian ole keskipalkkaisillakaan.” Hallitus  kaavailee ”tosi kivoja juttuja” myös siis hammashoidossa. Arvaatte varmaan minkälaisia…esim. työikäisten hammashoidon korvauksen kokonaan poistamista! Vaan mitäpä köyhät hampailla tekee kun ei ole mitään pureskeltavaakaan!

Tämä on vain yksi esimerkki, turha niitä kaikkia pöljyyksiä on tähän luetella. Päivähoito-oikeus ja –maksut muuttuvat, heikennykset työehdoissa, työttömien kaikenlainen kyykytys, yliopistojen leikkaukset…

Hallitus ei täytä tehtäväänsä eli ei huolehdi kansalaisten perustarpeista, ne eivät ole kaikkien saatavilla.

Hallituksen tekemillä ja suunnittelemilla muutoksilla ei kaikilla kansalaisilla ole tasa-arvoiset mahdollisuudet esimerkiksi terveydenhoitoon. Vaikka sote-uudistus antaa mahdollisuuden valita itse terveyspalvelunsa, se on oikeasti vain rikkailla. Pienituloisilla ei ole varaa valita muuta kuin menenkö lääkäriin vai syönkö ensi viikolla. Sillä kaikki maksaa ja vielä enemmän kuin ennen. Lääkekorvauksia on pienennetty ja asiakasmaksuja nostettu.

Markkinaliberalismi antaa ihanan vapauden valita sitä sun tätä; niille joilla on varaa!

Ja vielä; oletteko kuulleet jo diabeetikkojen ahdingosta? Jos olet diabeetikko tai läheisesi on, silloin vasta toivonkin että olet kroisos. Diabeetikkojen lääkekorvauksia on muutettu niin että se tehokkain ja monelle paras lääke onkin kallein. Mitä ihmettä täällä tapahtuu, OIKEESTI NYT!

HALLITUS TOIMII KUIN ISO TYHMÄ KOULUKIUSAAJA!!!! Se vie sun ainoan lippiksen vaikka sillä on 10 omaa kotona, ja huutaa että “mitä välii, voit ostaa uuden itelles”.

Jos olet rikas, sulla on joka tapauksessa aina saatavilla ihan kaikki. Saat perustarpeet tyydytettyä rahalla ja siihen päälle vähän sokeria. Jos olet rikas, et tarvitse yhteiskuntajärjestelmää tukiverkoksi, putoat kuin kissa aina jaloilleen. Kun sairastut missä tahansa,  saat aina parhaat lääkärit koska sinulla on rahaa, samoin lääkkeet ja hoidot, kun haluat opiskella, voit maksaa vaikka lukukausimaksut USA:ssa, kun vanhenet, voit palkata yksityisen kotihoidon, kun haluat mitä vaan niin aina pärjäät.

Ei, en ole kateellinen, eikä tarvitse mussuttaa että olet raatanut rahasi eteen. MUTTA MITÄ VARTEN? MIKSI VIETTE SÄÄLLISEN ELÄMÄN MAHDOLLISUUDET MUILTA?? Miksi???

Ja sinä joka äänestät ja tuet näitä ihmisiä jotka ottavat vain itselleen sen joka kuuluu kaikille  vaikka eivät itse edes tarvitse sitä? MIKSI?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s