HUIKEE IDIS

Hitsauskuva

HALUAISIN HITSATA JOTAIN UUTTA

Päivän uutinen oli että Suomen talouskasvu onkin parempi kuin aikoihin.

Mtv uutisoi: ” Talouskasvu näyttää lähteneen Suomessa käyntiin. Bruttokansantuote kasvoi tammi-maaliskuussa yllättäen peräti 1,6 prosenttia vuoden takaisesta, kertoo Tilastokeskus.” Samanlaista ilakoi Taloussanomat: ” Suomen talouskasvu vahvistui alkuvuonna hieman. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen bruttokansantuote kasvoi tammi-maaliskuussa 0,6 prosenttia edellisestä neljänneksestä.” Yle: ” Suomen talouskasvu ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vahvempaa kuin EU-maissa keskimäärin.Suomen bruttokansantuote kasvoi tammi-maaliskuussa 0,6 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Eurostatin kokoamien ennakkotietojen mukaan EU-maissa bkt kasvoi samaan aikaan keskimäärin 0,5 prosenttia. Suomessa talouskasvun vetureina toimivat rakentaminen ja palvelut. Teollisuustoimialojen arvonlisäys supistui hieman.”

Nyt mietitään hetki ihan tätä päivää. Nyt juuri tänään koko Suomi pyörii edelleen vanhalla tavalla, hallituksen hullutukset eivät ole vielä lakisääteisiä muutoksia eivätkä näy välittömästi ihmisten arjessa, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Mutta varsinkin työehtojen muutokset ovat vielä toteutumatta. Meillä on sama työaika ja samat pekkaset, arkipyhät  jne. kuin ennenkin, ja SILTI TALOUDELLINEN TILANNE ON PARANTUNUT. Toistan: SUOMEN TALOUSKASVU ON NOUSSUT ENNEN HALLITUKSEN TOIMIA.

MIHIN leikkauksia ja työehtojen huononnuksia tarvitaan??? MIHIN?

Sitten toinen asia; kiinnitin huomiota siihen että talouskasvun veturit olivat rakennus- ja palveluala. Sen sijaan vientiteollisuudella ei mene edelleenkään hyvin.

Minä olen hitsari ja kipeän tietoinen siitä, ettei perinteinen rautapaja ole tulevaisuuden ala. Olen jo hyväksynyt sen tosiasian, että tulevaisuudessa menestyjiä ovat ne alat, jotka tuottavat puhdasta, uusiutuvaa, halpaa energiaa, ja se maa joka jää junnaamaan 1900-luvun teknologiaan, putoaa kelkasta.

Meillä on toistaiseksi vielä korkeaa osaamista, miksi ihmeessä sitä ei valjasteta tulevaisuuden aloille? Miksi meillä rakennetaan venäläisiä ydinvoimaloita kun voitaisiin rakentaa aurinkovoimalaitoksia? Miksi laahataan kampurajalkaisena perässä kun voitaisiin olla edelläkävijöitä?

Minulla on myös huikee idis.

Perustetaan Suomeen korkean osaamisen koulu, valtion rahoittama laadukas oppilaitos, joka olisi erikoistunut kehittämään mm. uusiutuvan energian ammattilaisia. Siellä voisi olla samalla kampuksella tilat tuotannon työn opiskelijoille,  asennus- ja huoltotyö- opiskelijoille, insinööriopiskelijoille ja sieltä valmistuisi nimenomaan vihreän energian ammattilaisia. Opintoihin kuuluisi myös kieliopintoja, ja niin sieltä saataisiin osaavaa, innostunutta työvoimaa uuteen omavarais- ja vientiteollisuuteen. Ympäri maailmaa tunnettaisiin “ne suomalaiset” aurinkopaneelit, sähköautot, tuulimyllyjen rakentajat ja ne huikeet innovaatiot joita en pysty kuvittelemaankaan koska olen vain hitsari enkä ole käynyt tuota koulua.

Tuollaisesta koulusta tykkäisi jopa kokkarit!

4 thoughts on “HUIKEE IDIS

 1. Paskan jauhamiseen ja vihapuheisiin väsynyt vanhan liiton mieskin herää ja herkistyy kun omin silmin näkee tämänmoista tekstiä. Vielä on metallissakin nuorta tulevaisuutta jotka ovat ymmärtäneet, että täälläkin voi ja pitää ajatella omilla aivoillaan. Emmi on todella ajanhermolla, eikä ole hirttäytynyt oman liittonsa kannattamaan menneen maailman energia- ja teollisuuspoliittiseen loukkuun. Loukkuun jonka aikoinaan suunnitteli nykyinen perussuomalaisten raiskauksesta tuomittu ”työmies” Matti Putkonen. Mies joka alun alkaen palkattiin Metalliliittoon nuolemaan Erkki Vuorenmaan takapuolta ja joka sitten myöhemmin vaati roolien vaihtamista toisinpäin.

  Täydet kymmenen pistettä Emmille

  Tapio Niemelä metallin komennusmies

  Liked by 1 person

  1. Kiitos kommentistasi Tapio! Vaikka käytät ronskia kieltä (ja vähän arveluttaa tuo nimiltä mainitseminen) niin julkaisen palautteesi koska kyllä vanhan liiton miehen myöntämät kymmenen pistettä lämmittää mieltä 🙂

   Like

 2. Olet aivan oikeassa kielenkäytön suhteen. Suuri vaarahan on, että itse substanssi hautautuu ja jää huomioimatta kipakoiden sanankäänteiden johdosta. No vähän puolustaudun kuitenkin, että kun on sen verran monta kertaa joutunut kölin alta vedetyksi. Vuosikymmenten kokemus komennustyömaiden raadollisesta arjesta johon nykyään perussuomalaisten levittämät vihapuheet ovat uponneet kuin terävä veitsi sulaan voihin. Kyllä sitä inhorealistiksi joku ehkä muotoutuu vähemmästäkin?

  Jatka sinä kuitenkin valitsemallasi tyylillä. Sillä pärjäät varmasti. Oli ilo tutustua sinuun kirjoittajana Ahjo-lehden välityksellä. Minulle itselleni monipuolinen lukeminen on yksi elämän suoloista ja huomasin pitäväni sinun tekstiesi sisällöstä. Hyvin harvoin tämänlaista syntyy hitsarien tuottamana mutta syntyy kuitenkin. Hyvä niin. Energiapolitiikasta olen kanssasi sataprosenttisesti samaa mieltä: itselläni on tausta jossa olen aikoinaan työskennellyt ydinvoimalaitosten revisioissa ja kielteinen kantani niiden lisärakentamiseen pohjautuu kokemusperäiseen, eikä tunneperäiseen tietoon. Samoin Ruotsissa ja Tanskassa työskennelleenä olen nähnyt, että aurinko- ja varsinkin tuulivoima on vakavasti otettavaa tätä päivää, eikä himppuhamppu puuhastelua niin kuin meillä annetaan ymmärtää.

  Hyvä, että Ahjo-lehti antoi palstatilaa tällekin tosiasialle. Vihdoinkin. Mitä vielä siihen Putkoseen tulee niin raiskaustuomio on totta. Sehän meni aikoinaan korkeimman oikeuden kautta ja tuomio tuli raiskauksesta. Sitä, että raiskasiko hän en voi tietää. Kirjoitin vaan, että hänet on siitä tuomittu. Oli miten oli vastenmielinen tyyppi joka ei edistyksellisyyden mittareilla katsottuna saanut Metallityöväen liitossa mitään aikaiseksi. Tuskin juuri muuallakaan.

  Menestystä sinulle kirjoittajana ja muutenkin elämässäsi.

  Tapio Niemelä Jämsä

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s