Äitienpäivänä

13131387_1194015913944397_1324897972519829929_o

Äitiys.

Oli ihmeellistä kun oman kropan sisällä kasvoi uusi ihminen. Ihmeellistä! Soluista minun sisälläni rakentui jotain jota ei koskaan aiemmin ollut juuri sellaisena ollut maailmassa. Minun ja mieheni soluista tuli uusia soluja.

Muistan miltä tuntui kun lapsen pieni jalka liikkui vatsaani vasten, sisäpuolella. Sisälläni! Mies lauloi lapselle vaikkei hän ollut vielä minun ulkopuolellani, hassuja lauluja.

Kun lapsi oli syntynyt, kaikki ei mennyt hyvin ja olosuhteista johtuen se olikin lapsen isä joka huolehti lapsesta yksin. Lapsemme ensimmäiset kolme kuukautta se olikin mies eikä nainen joka hoiti häntä.

Tietenkin vauva sai parasta hoitoa mitä voi saada, hän oli maailman tyytyväisin lapsi, ruokittuna, hellittynä, rakastettuna.

Vaikka minä pääsin vanhemmuuteen vasta myöhemmin, mikään ei mennyt pilalle. Äitiys ei ole ainoa vauvan paras, ei ole väliä kumpaa tai mitä sukupuolta lähin vanhempi on.

Äitiys on ihanaa ja kauheaa, vastuu on musertava mutta niin myös onni, pakahduttava tunne kun katsoo omaa lastaan, kun katsoo häntä joka tuossa tanssii ja on minun sisälläni kasvanut, minun ja mieheni soluista on rakentunut jotain noin ainutlaatuista. Ihmeellistä!

Vaikka on äitienpäivä niin isien sydän pakahtuu tänään ihan samalla tavalla kun he katsovat lapsiaan, noita ihmeellisiä.

Me olemme nisäkkäitä, joiden jälkeläiset ovat poikkeuksellisen kauan vanhempiensa hoivissa ennen tarvittavan kypsyyden saavuttamista. Ei ihme että joutuu mokaamaan monta kertaa äitinä tai isänä kun aikaa sille on todella paljon! Ällistyttävää että poikaset selviytyvät aikuisiksi kun ei millään jaksa skarpata vanhemmuudessa koko ajan niin pitkää aikaa!

Kahdeksan vuotta olen saanut olla äiti ja kelpaan lapselle juuri tällaisena, epätäydellisenä, ihmisenä. Me äidit emme ole mitään myyttisiä, pyhiä ihmeolentoja, vaikka itse lisääntyminen onkin ihmeellistä. En ikinä unohda miltä tuntui kun sisälläni kasvoi uusi ihminen, kokonainen, ihana, ainutlaatuinen.

PS. Perhe; saa tuoda kahvia sänkyyn niin mä leikin nukkuvaa kunnes ”herään” lauluun 😀

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s