Tästä ei ole pidetty mitään palaveria!

Ja sanotaan se heti tässä että kansa ei ole antanut mitään mandaattia hallitukselle muuttaa nykyistä hallitusmuotoa. Teillä ei ole lupaa muuttaa kokonaista systeemiä!!! Tilanne on kuin sketsisarjasta, ei ole pidetty palaveria tästä etukäteen!

Kysytäänpä tavalliselta tallaajalta, mikä on Suomen hallitusmuoto tai –tapa, ja vastaus tulee heti ja ylpeästi että länsimainen, demokraattinen hyvinvointivaltio.

Tämä on kuin joku veretön vallankaappaus; vaivihkaa ja yksi osa kerrallaan vaihdetaan joka paikkaan suuryritys tai sellaisen kätyri. (Kts. esim. TTIP, valtion omistusten myynti yksityisille…)

Onkohan näille ketkuille tullut mieleen että kun on tavoite saavutettu  ja uusliberalismi kukkii ihanasti kaikkialla, niin mitä sitten. Inhimillinen kohtelu on sivistyksen mittari. Kun Suomi ei enää ota vastuuta heikompien huolehtimisesta, ei  sitä voida enää sanoa demokraattiseksi hyvinvointivaltioksi tai sitä ei tunnisteta sellaiseksi valtioksi, joksi  suomalaiset vanhempamme ja isovanhempamme sen halusivat tai ainakin sellaiseen tyytyivät paremman puutteessa.

Barbaarisen,  empatiakyvyttömän,  viidakon lailla toimivan, vahvimpien voittajien yhteiskunnan pinnan alla kuplii aina sorrettujen painekattila valmiina räjähtämään.

Jos päätettäisiin ettei enää haluta sellaista Suomea kuin ennen, niin silti siitä tulisi pitää ensin se palaveri eikä yhdet pullahiiret saa keskenään kabinetissa  päättää että juu matalaksi vaan kaikki ja thatcherismiä tilalle!!! En minä halua ainakaan tällasta mitä nyt hallitus ajaa kuin käärmettä pyssyyn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s